Proiectul „Atelierul de robotică” a constat în promovarea roboticii, a educației STEM și a principiilor First Tech Challenge prin platforma de învațare online Zoom.
„Atelierul de robotică” a avut ca obiective:
– încurajarea elevilor în utilizarea principiilor de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.
– dezvoltarea aptitudinilor practice;
 dezvoltarea abilităților de comunicare și lucru în echipă ale elevilor;
Prin acest proiect Asociatia Culturală Branart a realizat un parteneriat cu Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Colegiul National „Stefan Velovan” și grădinița „Pinocchio”, pentru a promova cât mai mult robotica. Formatoarea acestui atelier a fost doamna profesor Alexandra Marcu, inițiatoarea proiectului „Robocadet”. În proiect s-au implicat și cadre didactice de la liceele menționate prin promovarea obiectivelor proiectului și pentru a face cunoscută acțiunea organizației noastre și de la grădinița „Pinocchio” pentru a disemina rezultatele proiectului. 

Grupul țintă al proiectului au fost cadrele didactice, elevii participanți și comunitatea locală. 

Printre activitatile proiectului s-au numărat: 

 1. Robocadet pentru o zi!
  2. Storytelling: Robocadet la București!
  (Echipa Robocadet la etapa națională FTC Romania)
  3. Hai și tu în FTC!
  4. Descoperim lumea mecatronicii
  5. Cum programam robotul nostru. 

 

Câteva cuvinte ale participanților la proiect: 

“Am participat la ”Atelierul de Robotică”, proiect din cadrul Meet & Code Week. Este susținut de Asociația Culturală Branart, în care am realizat cât de interesant este subiectul abordat și cât m-ar putea ajuta pe viitor în dezvoltarea carierei mele.  

Participarea mea, a fost una activă, în care am răspuns la întrebări și am reușit să asimilez cunoștințe, care mai tarziu îmi vor fi de ajutor.” 

David Lungu, elev al Colegiului National “Frații Buzești” 

«Atelierul de Robotică a fost un curs în care pe lângă modele de roboți care ar fi necesari în această perioadă nesigură. Roboții pot susține activ diverse domenii ca: medicina, serviciile sociale, construcțiile, R&D, cât și în alte domenii. Am învățat despre noile tehnologii de dezvoltare a aplicațiilor pentru roboți. 

Tehnologiile variază de la nivelul programării folosind limbaje de programare apropiate de codul mașină, ca: C, C++, până la utilizarea limbajelor orientate pe obiect ca Java, JavascriptPython, etc. 

Dezvoltarea aplicațiilor în acest domeniu solicită cunoștințe din diverse domenii ca fizicamecanicamatematicaalgoritmimedicina, etc. 

Într-un cuvânt a fost un curs excepțional. », Roxana Drăgoieleva a Colegiului National « Stefan Velovan » 

“Evenimentul online este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code  susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2020 este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susținepentru al 4-lea an consecutivevenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week. 

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup  creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.” 

Atelierul de robotică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *