Așa cum v-am obișnuit una dintre activitățile preferate ale AsBO este organizarea de evenimente și în deosebi cele cu iz culinar, cum ar fi binecunoscutul lor proiect – Brânzeturi cum se cuVin, proiect ajuns la cea de a 21 ediție.

Ultimul eveniment de acest fel a fost organizat la restaurantul Marmara și a avut ca sponsori de această dată: Delaco – firma care a oferit o gama de brânzeturi de excepție și Cramele Rotenberg care au venit cu niște propuneri de vinuri cel puțin interesante.  După cum tradiția o spune, fiecăruit tip de brânză trebuie împerecheat cu o licoare specială – cu un vin deosebit.

Pentru a putea avea o experiență care să ne rămână întipărită în memorie trebuie ca evenimentul să fie unul special:

 1. papilele gustative să fie desfătate de minunatele arome ale brânzeturilor și vinurilor, care se completează și se avantajează reciproc,
 2. compania trebuie să fie una plăcută, alături de prieteni și de oameni cu care poți dezbate subiecte dintre cele mai diverse și
 3. starea de spirit să fie bună pentru a putea crea energii pozitive pentru a putea susține și din interior ceea ce primim din jurul nostru.

Ca participant pot spune că toate cele 21 de venimente de acest fel organizate de AsBO au avut ceva aparte, deși tematica și structura au aceleași, de fiecare dată erau însoțite de elemente speciale. La fiecare prezentare a produselor ce urmau a fi suspuse criticilor și papilelor aflam numeroase lucruri noi despre modul de preparare sau despre istoria locurilor de origine ale produselor sau care este povestea care a dus la crearea vinurilor sau a brânzeturilor.

Ce este de fiecare dată interesant la aceste produse este să afli că toate au în spatele lor povești speciale ale unor oameni pasionali care au început prin a-și pune în aplicare visul și dorințele. Cu alte cuvinte putem spune că un produs bun trebuie să aibă un incredient minune – pasiunea, ceea ce nu a lipsit deloc nici la produsele oferite de Delaco- fan brânză, nici vinurilor celor de la Cramele Rotemberg.

Mai jos vă prezentăm câteva sugestii de combinații, oferite de către cei de la DictionarCulinar.ro încercate și de către noi în cadrul evenimentului 21:

 1. Blanc de Merlot,Menestrel 2017 Havarti Delaco D’Exceptie + covrigei

  cel mai bun Merlot
 2. RoséRapsod 2017 + Brie au Bleu Ile de France
 3. MerlotMenestrel 2015 + Emmentaler Delaco  + mar + merisor + sare afumata

  emmentaler
 4. MerlotNotorius 2014 – Cascaval Delaco + covrigei
 5. MerlotEmeritus 2013 – Grana Padano Delaco D’Exceptie
 6. MerlotPrimus 2013 + Danish Blu Extra Creamy Castello

 

Brânzeturi cum se cuVin editia 21 – de excepție
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.