Departamentul de Stat al SUA

Departamentul de Stat al SUA a amendat decizia coaliției de guvernământ din România, PSD+ALDE, de a schimba legile justiției într-un mod nefavorabil luptei împotriva corupției, prin mesajul lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Departamentul de Stat al SUA
Departamentul de Stat al SUA

Este bine-cunoscut faptul că liderii politici ai PSD și ALDE, în special prin vocile lui Liviu Dragnea și ale lui Călin Popescu Tăriceanu, susțin faptul că în România există un stat paralel care dorește să pună stăpânire totală pe țară și că acest stat lucrează prin intermediul DNA și că urmărește să-i aresteze pe liderii coaliției. Discursurile celor doi și ale camarilei lor seamănă cu discursul unor oameni disperați să nu ajungă la închisoare. Este de notorietate că Liviu Dragnea este deja condamnat definitiv într-un dosar în care a făcut abuz de putere și că în prezent este anchetat și de către organismele de control europene într-un dosar în care ar fi făcut nereguli privind gestionarea fondurilor europene. Cu alte cuvinte, statul paralel din România și-a extins influența și asupra instituțiilor europene pe care le manipulează cu scopul de a da jos puterea legitimă. Mai nou cei doi  lideri se arată îngrijorați de faptul că partenerii externi le critică deciziile.

Tot împotriva acestui demers al coaliției de guvernare din România s-au alăturat numeroase voci ale unor înalți demnitari ai unor state occidentale care susțin lupta împotriva corupției din țara noastră și critică pozițiile liderilor PSD+ALDE. Cel mai important este că acești lideri reprezintă statele cu care România are semnate parteneriate strategice și care au susținut țara în lungul și sinuosul drum al tranziției.

În orice altă țară democratică orice lider suspectat de corupție și-ar fi dat demisia și s-ar fi pus la dispoziția organelor de ancheta pentru a-și demonstra nevinovăția. În România sensul este invers, dacă ai probleme penale intri în politică să beneficiezi de susținerea colegilor de partid și de imunitate.

Și pentru a demonstra încă odată că țelul acestor lideri politici nu este să reformeze justiția din România în interesul românilor, avem în vedere faptul că au fost ignorate mitingurile de protest din întreaga țară, cele mai mari din istoria recentă a României. De asemenea, numeroase mitinguri sunt încă în desfășurare întrucât au rămas fără consecințe verdictele negative ale principalelor asociații profesionale din domeniul justiției.

Cu alte cuvinte, liderii coaliției de guvernare par să fie singurii care se încăpățânează să meargă mai departe cu aceste proiecte legislative în condițiile în care efectiv toată lumea condamnă acest lucru, iar când spun toată lumea mă refer la toți cei care trebuie să facă acest lucru: societatea civilă românească, simplii cetățeni, organizațiile profesionale, sindicatele și mai nou principalii parteneri externi ai României – UE, SUA și UK.

Departamentul de Stat al SUA a amendat decizia coaliției de guvernământ din România
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *