Acum câteva zile am dorit să scriu despre logica unei doamne, eurodeputat, legat de demisia pe care Prim-Ministrul de atunci, al României, Mihai Tudose, i-o ceruse doamnei Ministru Carmen Dan.

Logica eurodeputatului anonim (membru PSD), era legată de faptul că Premierul a umilit-o pe Carmen Dan cerându-i demisia și că acesta nu respectă dreptul femeilor la egalitate de șanse. Ne punem firesc întrebarea: unde mai au loc criteriile legate de calitățile unui individ – inteligență, perspective, capacitatea de a implementa proiecte, viziune etc?

În ultima perioadă se constată o avalanșă de declarații ale unor persoane (femei) care susțin sus și tare că ele sunt abuzate și că lor nu li se respectă dreptul de a evolua profesional, social etc. lucrurile pot sta așa. Ca orice om normal te poți gândi că dacă mai multe persoane sunt atât de vehemente cu privire la un subiect pot avea dreptate. Toate bune și frumoase până la un punct – când le citești argumentele. Nu o să insist aici pe problemele legate de feminism, ci o să mă axez punctual pe declarațiile europarlamentarului (membru PSD) anonim atunci, devenit peste noapte vedetă națională după ce a fost nominalizat ca Premier în locul criticatului de atunci M. Tudose.

vasilica-viorica-dancila Premier Propus al României

Numele ei este … Viorica Dăncilă, o individă cu alură de secretară din provincie, de pe la o firmuliță de familie. Numai că doamna Viorica a fost profesor în magnificul oraș Videle, care în ultimele luni a reușit să arate lumii întregi ce sistem de învățământ are, a dat un ministru, un posibil prim-ministru și niște secretari prin firmele statului.

Bine bine putem spune că nu este nimic în neregulă aici, că până la urmă oricine poate ocupa o funcție de rang înalt chiar dacă provine dintr-o zonă cum este județul Teleorman. Problemele apar atunci când ne uităm la ceea ce o recomandă pe doamna Viorica pentru funcția de Premier. La fel ca și în cazul doamnei Carmen Dan, performanțele sunt extrem de volatile. Doamna Viorica nu s-a remarcat prin numărul de olimpici internațional pe care i-a creat în calitatea dumneaei de dascăl, ci prin numeroase gafe de proporții și prin obediența fără margini față de liderul suprem de partid.

Ca să punctăm câteva din aceste performanțe ale doamnei Viorica – premier propus al României, ne aducem aminte de declarațiile domniei sale legate de protestele din ianuarie-februarie 2017 legate de așa numita Reformă a justiției – când a susținut în Parlamentul European faptul că sutele de mii de români ieșiți în stradă sunt manipulați. O altă declarație demnă de stand-up comedy este cea legată de două țări din  Orientul Mijlociu când a susținut că fac parte din Uniunea Europeană.

După o mică introspecție ne putem da singuri seama despre calitățile feministei Viorica – europarlamentar și Premier Propus.

Doamna Viorica – Prim-Ministru de România
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *