Românii și-au votat aleșii, iar efectele rezultatelor alegerilor le vor resimți curând.

Astăzi, conform rezultatelor de la exit-poll-uri, românii au votat pentru întoarcerea în timp. Nu este vorba despre întoarcerea la vremurile de aur, pentru că România nu a avut propriu-zis așa ceva, ci la vremurile în care abia învățam ce înseamnă democrația și votam tot cu comuniștii.

alegeri parlamentare 2016 - Romania
alegeri parlamentare 2016 – Romania

Mulți ani după Revoluția din 1989, foștii nomenclaturiști veneau cu sloganul: „La vremuri noi, tot noi”. Adică, chiar dacă a fost o revoluție și au murit oameni în stradă pentru libertate, românii au votat tot cu cei care trebuiau înlocuiți.

La peste 20 de ani distanță, românii repetă isprava și votează cu nomenclaturiștii, cu cei care îi țin săraci, cu cei care te dau afară de la serviciu pentru că nu ai votat partidul care l-a pus pe șefu’ acolo sus, cei care fac afaceri de multe milioane de euro cu statul numai din pix, cu cei care nu știu decât un singur lucru – îi taxăm pe aia care muncesc, dăm ajutoare sociale pentru cei care stau și care ne votează.

Este aproape incredibil cum județele în care a existat practic un partid unic, restul fiind la nivelul de negru sub-unghie, care sunt sărace lipite, în care oamenii abia trăiesc de pe o zi pe alta, votează aceiași conducători. Parcă refuză să creadă că le poate fi mai bine, nu vor să riște să vadă cum este să fii condus și de alții, ei știu dinainte: toți sunt la fel. Uitați-vă fraților la degetele unei mâini, nu sunt două la fel, cum ar putea fi doi oameni la fel?

Revenind la situația actuală, în care aflăm că la puțin peste un an de la Revoluția Colectiv, așa cum a fost denumită în presa națională, în care românii au ieșit în stradă să își apere dreptul la decență, dreptul de a nu fi umiliți de cei pe care i-am votat și i-am pus să ne conducă destinele; ne găsim în situația în care victoria care se configurează, și încă una foarte clară, este a formațiunii împotriva căreia românii păreau că s-au răsculat.

Memoria scurtă a românului și lipsa de răbdare pentru oamenii care se comportă decent îi va costa încă decenii de acum încolo. Românii nu s-au învățat minte și repetă la nesfârșit greșelile trecutului, iar istoria nu te iartă. România a avut în ultimii ani nenumărate șanse de a se detașa dintre statele din regiune și a le lua fața din toate punctele de vedere: economic, social, politic, militar și al stabilității macro.

Tot ceea ce au făcut cetățenii acestei țări în acești ani a fost să se retragă în carapacea lor, în lumea lor de cristal, scârbiți de cei pe care i-au votat și care s-au mai zbătut puțin și care s-au comportat decent, dar au fost extrem de atenți și sensibili și îngăduitori cu cei care au fost demonstrați ca fiind penali, că au furat și că au jefuit și i-au repus în funcții de fiecare dată când au avut ocazia.

Ani de zile românii s-au plâns că sunt conduși de hoți, dar i-au votat cu ambele mâini.

Șansa a fost de partea României în toți acești ani. Chiar dacă am dus-o rău, măcar am fost factor de stabilitate în regiune, creșteam încet dar sigur, dar acum după alegeri ne aruncăm pătimași în brațele celui care ne va lua și pielea de pe noi.

Viața nu îți oferă prea multe șanse, dar atunci când ți le oferă trebuie să știi să profiți, noi am dat încă odată cu piciorul. Poate așa ne place să trăim, să stăm la cozi, să stăm să plătim facturi mai mari decât salariile noastre – vremurile acestea se vor reîntoarce, ca să ne readucă aminte că trebuie să facem ceva mai mult decât am făcut-o până acum.

Contextul internațional este incert, iar o țară precum România următorilor ani nu va avea nicio șansă. Dacă a fost o țară praf, va deveni pulbere.

Sperăm să mai apucăm perioada în care Canada va ridica vizele și atunci ne vom întoarce cu spatele și nu ne vom mai uita înapoi.

Efectele rezultatelor alegerilor parlamentare
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *