MUIEPSD

De câteva zile internetul si media românească sunt pline de imagini, comentarii și filmulețe ce au ca subiect celebrul număr de înmatriculare MUIEPSD, al unei masini Audi, înregistrată în Suedia. Posesorul masinii este evident un cetățean român plecat la muncă peste hotare.

muie PSD
MUIEPSD

Dacă mâine ar veni o persoană din altă țară și ar vedea aceste reacții, cu siguranță le-ar interpreta ca fiind de interes național, că de acest subiect ar depinde întreaga existență națională.

Părerile sunt împărțite, dar ca o primă observație putem spune că cei care se opun unui astfel de gest se împart la rândul lor în două categorii: pro-PSD și ca atare sunt extrem de vehemenți la adresa posesorului mașinii și prin urmare părerea lor nu contează (cel puțin nu pentru mine), iar ceilalți oponenți sunt extrem de jigniți de lipsa de educație și a bunului simț al românului care deține mașina. Pe cei din urmă i-aș ruga să se gândească puțin la câte înjuraturi aruncă zilnic atunci când se află pe stradă sau într-un alt spațiu public; de câte ori înjură în trafic, la vreun ghișeu, la magazin când trebuie să repete comanda făcută etc. De ce atunci când înjură ei sunt mai civilizați, iar când unu se decide să protesteze într-un mod anume – perfect legal pentru spațiul european, ne pretindem mai culți, mai civilizați și superiori și il acuzăm că nu se comportă frumos??? Probabil din prea multă ipocrizie.

Suntem ipocriți ca notă generală pentru acest popor – de fiecare dată mergem cu: ba pe a mă-tii… dar de ce mă amendezi pe mine, ce ai terminat cu corupții din țara asta… eu nu am mâncat usturoi și nici gura nu-mi pute… Astea sunt caracteristice acestei nații.

În plus stăm și aprindem luminițe când protestăm că suntem civilizați, când peste tot în lume civilii își apără drepturile mult mai energic și se asociază unor lideri care să-i reprezinte. Mai mult stăm și ne mirăm, dar tăcem mâlc atunci când un parlamentar spune că i-ar împușca pe protestatari pentru că nu sunt de acord cu el.

Tăcem pentru că ne este frică, nu avem sânge în instalație (ca să cităm din clasici în viață), de fiecare dată ne vărsăm frustrările pe aia mai slabi, care nu pot răspunde și nu se pot apăra, postăm pe rețelele de socializare, dar nu ieșim la proteste sau la vot, îi înjurăm pe aia care decid să se exprime liber – dar numai dacă sunt oameni simplii, că dacă sunt oameni cu influență suntem mielușei.

De asta suntem ultimii în toate clasamentele care contează, în Europa, pentru că suntem fricoși și ipocriți și mai ales servili în fața tătucului care nu ne mai dă… dacă se supără pe noi.

Astăzi vedem oameni care sunt medici, politiști etc.care erau extrem de vocali uneori, dar după măririle salariale de care au beneficiat acum tac sau sunt chiar în tabăra puterii, chiar dacă aceasta din urmă se manifestă abuziv asupra altor categorii socio-profesionale. Aceștia și-au vândut semenii pentru un pumn de argint. Cum putem spera că vom schimba ceva în România cu asemenea reacții?

Schimbarea trebuie să vină de la noi, trebuie să ne apărăm semenii când sunt abuzați, trebuie să ne apărăm drepturile și să nu lăsăm călcați în picioare de unii numai pentru că sunt la putere.

Trebuie să înțelegem că politicienii ar trebui să se teamă de noi și nu invers.

O nație de oi și berbeci întodeauna va urma măgarul din frunte și nu va avea capacitatea de a găsi soluții.

Fenomenul Mu.e PSD și neamul de ipocriti
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *