Johannis discurs magistral in fata Parlamentului

În această dimineață președintele României, Klaus Johannis s-a adresat Parlamentului, printr-un discurs magistral.

Nu este pentru prima dată când președintele are un discurs corect din punct de vedere logic, lipsit de ambiguitate și de patimă, ajutat poate și de sângele de german care-l face să fie mai puțin aprins atunci când susține o prelegere.

Johannis discurs magistral in Parlament

Johannis le-a cerut parlamentarilor să respecte programul electoral și măsurile cu care au câștigat alegerile (accentuând acest aspect), a precizat foarte clar că respectă victoria PSD din alegerile din luna decembrie și că le urează succes în privința implementării programului de guvernare. A criticat însă, în termeni foarte duri, faptul că prima măsură majoră a Guvernului a fost amestecarea în procesul de justiție, prin adoptarea celebrelor OUG-uri.

În momentul în care a început să acuze PSD de criza politică și de faptul că ignoră manifestațiile publice, care, după cum sublinia și președintele, au fost mitinguri de protest în orașe în care nu au existat niciodată astfel de evenimente, nici măcar la revoluție; parlamentarii alianței PSD+ALDE au părăsit sala de plen.

Atitudinea sfidătoare a acestora nu a rămas nesancționată nici măcar de Liviu Dragnea care a afirmat: eu am ales să rămân în sală pentru că așa este civilizat. Cu alte cuvinte și-a caracterizat colegii de partid ca fiind needucați, necivilizați. Reacția parlamentarilor PSD spune multe și despre modul lor de a privi lucrurile, dacă au câștigat alegerile (18% din numărul total de alegători), aceast fapt le dă dreptul de a face tot ce le trece prin cap si nu trebuie criticați pentru nimic.

Tocmai din cauza mentalității lor și a reacțiilor sfidătoare au ieșit oamenii în stradă cu sutele de mii, depășind recordul de la Revoluția din decembrie 1989. Și tocmai acest lucru l-a remarcat și Klaus Johannis în discursul său: oamenii v-au votat să aplicați măsurile de creștere a salariilor și a pensiilor, nu să salvați câțiva politicieni certați cu legea.

Un alt aspect ce trebuie menționat, președintele a pus capăt suspiciunilor conform cărora ar dori prăbușirea Guvernului și înlocuirea lui cu un altul care să-i fie subordonat, iar dacă nu ar reuși acest lucru ar apela la alegerile anticipate. A spus ferm că respectă victoria PSD din alegeri, că PSD trebuie să guverneze (în folosul cetățenilor) și că demararea procesului de alegeri anticipate nu este oportun. Prin acest discurs a pus capăt tuturor speculațiilor venite din partea PSD.

O notă interesantă, a fost pentru prima dată când l-am văzut pe Klaus Johannis zâmbind în timpul unui discurs, părând că se simte bine în pielea lui.

Johannis discurs magistral in fata Parlamentului
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *