Cine nu  a auzit de Unt de Arahide? Este considerat a fi de departe cel mai cunoscut produs constituent al micului dejun de pe mapamond. Înainte de toate untul de arahide (sau din alte tipuri de alune) este un produs foarte versatil. Este foarte delicios, tartinabil si merge excelent în diferite combinații: cu gem, dulceață, sirop de arțar, rondele de orez, pâine etc. Unii îl mai folosesc și atunci când își fac smoothie-uri sau shake-uri acasă.

Un alt avantaj al untului de arahide este si faptul că are în compoziția sa o multitudine de nutrienți: proteine, carbohidrați și grăsimi, precum și calciu, potasiu, zinc, fosfor și o gamă largă de vitamine din gamele B si E. Datorită proprietăților sale este folosit într-o multitudine  de diete. Fiind extrem de versatil, untul de arahide/alune este folosit atât în dietele celor care doresc să slăbească, cât și de către cei care doresc să-și îmbunătățească condiția fizică și tonusul muscular. Este foarte important să fim atenți la calitatea produselor cu care-l asociem, cât și la cantitatea de produs consumat. 

Cum trebuie să arate un produs de calitate

În ceea ce priveste textura untului de alune – este o combinație ideală între o pastă cremoasă și un mixt crocant. Ideal ar fi ca produsul să conțină o cantitate rezonabilă de bucățele de alune de mici dimensiuni, care se pot încadra perfect în pasta cremoasă. 

Pentru a putea fi siguri că achiziționăm și consumăm un produs de calitate trebuie să citim atent lista de ingrediente și să observăm anumite caracteristici. În primul rând lista de ingrediente trebuie să fie cât mai scurtă. Sunt acceptate ca elemente compozite doar alunele naturale (indiferent de categoria lor) și sare. Sarea, de altfel este singurul ingredient adjuvant acceptat. Atunci când achiziționăm un borcan de unt de arahide trebuie să privim atent dacă acesta conține ulei la suprafața produsului. Acest aspect poate fi un prim semn că produsul este unul de calitate. Lipsa acestei trăsături poate indica faptul că acel produs a fost „îmbunătățit” cu uleiuri hidrogenate.

Adaosul de diferite tipuri de uleiuri și o listă lungă de ingrediente trădează, de cele mai multe ori, o calitate îndoielnică. 

Datorită versatilității sale și mai ales datorită numeroaselor proprietăți nutriționale untul de arahide/alune este catalogat de către mulți specialiști în domeniul nutriției – produsul nr.1 al mic-dejunului campionilor în sănătate.

Untul de alune Sunday Bites

Unt de arahide

Dacă deja v-am făcut poftă vă recomand să încercați unul dintre produsele Sunday Bites. Aceste produse sunt făcute în România din ingrediente 100% naturale. Cei de la Sunday Bites sunt extrem de atenți cu produsele lor și respectă strict rigorile untului de arahide: alune și o cantitate mică de sare. 

Pentru a vă putea face mai ușor o idee despre ce tip de unt de alune să vă luați, vă las o listă a produselor Sunday Bites:

– unt de migdale și curmale

unt de arahide

– unt de caju

– unt de alune de pădure cu miere

– unt de alune de pădure cu cacao și curmale

– unt de fistic

Mic dejunul campionilor – Sunday bites

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.