Echipa de handbal feminin SCM Craiova s-a calificat in finala cupei EHF, reușind astfel o performanță istorică pentru hanbalul craiovean.

Deși echipa craioveană a reușit să învingă în deplasarea de la Instambul, echipa Kastamonu, pe teren propriu jocul SCM a suferit. Pe aproape toată durata meciului echipa turcă a controlat meciul, reușind în anumite momente să conducă și cu două goluri, scor ce le-ar fi permis fetelor de la Kastamonu să întoarcă scorul din tur și să se califice astfel în finală.

Echipa de handbal feminin SCM Craiova

Totuși norocul a fost de partea echipei SCM Craiova, care a reușit să se mențină aproape de scorul turcoaicelor și să egaleze în multe momente. Echipa craioveană a avut un final  primă repriză de coșmar, nereușind să marcheze timp de 7-8 minute, încasând 4 goluri. De această dată norocul craiovencelor s-a numit Florentina Stanciu, portarul care a reușit cateva duble parade în fața tirului necontenit al echipei Kastamonu.

Finalul meciului a fost unul incendiar, în care echipa turcă a părut că poate da lovitura decisivă craiovencelor în fața unei săli arhipline.

SCM Craiova a reușit egalarea la 18, cu 3 secunde înainte de finalul meciului rezolvând astfel soarta calificări. În finală echipa craioveană va întâlni norvegiencele de la Kristiansand.

Ar fi totuși de punctat câteva aspecte legate de organizarea meciului în sala Polivalentă din Craiova și despre meciul în sine:

  1. Se poate observa lipsa experienței în ceea ce privește organizarea unor evenimente de asemenea amploare. În primul rând prin faptul că poliția a oprit circulația pe o bucată din drumul de acces către Polivalentă și implicit către locurile de parcare din jurul sălii și/sau a stadionului din imediata vecinătate.
  2. Comentatorul meciului, aflat la microfonul sălii este cumplit de enervant, reușind să enerveze multă lume cu discursurile sale lipsite de profesionalism. Nu poți striga în continuu în microfon diferite inepții legate de arbitrii etc. Nu ești la fotbal. Oamenii vor să urmărească partida nu să urle în permanență. În multe momente ale jocului atunci când echipa SCM Craiova se afla în atac a pierdut mingea imediat după ce comentatorul a început să urle în microfon. Asa a înțeles el să-și încurajeze echipa, cu toate că a se observa clar ca jucătoarele sunt deranjate de acest lucru, individul a continuat să facă ceea ce stie – să comenteze total aiurea. Asta se întâmplă când dai maimuței briciul. Sper sincer ca acest individ să nu mai aibă microfonul sălii și să i se permită să facă ce-l taie capul (PS: nu este prima dată când comentează deschis la adresa arbitrilor în timpul meciului).
  3. Deși sala este dotată cu sistem de ventilație și atmosfera era sufocantă, sistemul nu a fost pus în funcțiune din motive pe care nu le cunosc – probabil să nu se strice ventilatoarele.

Cu toate aceste meciul a fost unul frumos, iar performața SCM Craiova este una care va rămâne în istoria handbalului românesc.

Acum tot ceea ce ne rămâne de făcut este să le ținem pumnii stranși fetelor în finală.

SCM Craiova scrie istorie pentru handbalul românesc
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *