Sevil Shhaideh propunerea de Prim-Ministru

Sevil Shhaideh-este propunerea de ocupare a functiei de Prim-Ministru al Romaniei din partea PSD.

Așa cum era de așteptat, reacții care mai de care mai aberante nu au întârziat să apară. După anunțul oficial făcut de Liviu Dragnea, cu privire la numele persoanei propuse pentru a conduce Guvernul în următorii ani, primele reacții au fost legate de sexul persoanei și aproape deloc de calitățile și calificările acesteia. Toate reporterițele care intrau în direct la emisiunile de știri subliniau, cu mare entuziasm, doar faptul că în sfârșit avem o femeie Prim-Ministru.

Sevil Shhaideh popunerea de Prim-Ministru

Acestea scot în evidență nivelul de mediocritate în care se zbate acest popor și care este nivelul de pregătire al celor care fac știri și astfel creează curente de opinie.

Deși atunci când am auzit numele de Sevil Shhaideh, nu am știut imediat cine este persoana, totuși prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost: cine este și ce a făcut această persoană, ce o recomandă pentru această funcție? Nici după ce mi-am dat seama cine este nu am pus problema – este o femeie…!!! Tot ceea ce am făcut a fost să caut mai multe informații despre personaj.

Cred că o atitudine de acest fel ar trebui să o dețină toți cei care lucrează în presă. Nu contează genul/sexul unei persoane, ci ce știe să facă, ce istoric are și ce proiect guvernamental are.

Deși au trecut câteva zile de la numirea lui Sevil Shhaideh ca propunere a principalului partid din România pentru ocuparea funcției de șef al guvernului, în continuare acest personaj rămâne un mister pentru mulți.

Tot ceea ce știm este că această numire este una surprinzătoare pentru toată lumea și totodată inedită. Este inedită pentru simplul fapt că nu este un personaj marcant al acelei formațiuni, deși a mai ocupat o funcție de Ministru al Dezvoltării Regionale în anul 2015. Nu putem să nu remarcăm că doamna Sevil Shhaideh este membra unei minorități naționale și este musulmană, mai ales în actualul context politic european. Evident că acest lucru nu ar trebui să conteze pentru o țară civilizată, așa cum se pretinde a fi și România. Și se pare că nu contează foarte mult, deși au fost și reacții negative, nu exclusiv la adresa ei, ci mai degrabă legate de religia și familia ei. Oricum am privi aceste critici, ele nu par a fi unele solide și foarte serioase.

Nu trebuie să avem așteptări prea mari în ceea ce privește realizările doamnei Shhaideh, nu pentru că nu ar fi capabilă, ci pentru că nici cei care au fost înaintea domniei sale nu au făcut mare brânză. Cred că va trebui să acordăm șansa de a demonstra de ce anume este capabilă, înainte de a arunca cu critici asupra rezultatelor sale.

Premisele sunt mai degrabă că va fi un premier care nu va ieși în evidență prin declarații belicoase la adresa adversarilor politici sau a contestatarilor, iar rezultatele administrative vor fi modeste, asta pentru că nici un guvern de până acum nu a excelat.

Trebuie să-i urăm succes doamnei viitor Prim-Ministru, pentru că vrând nevrând va fi un personaj care va coordona destinele țării, iar de succesul sau insuccesul ei va depinde și traiectoria pe care se va poziționa România într-o perioadă marcată de incertitudini.

Totuși trebuie să punctăm și faptul că există voci care susțin că Sevil Shhaideh va fi înlocuită imediat după ce legea care îi interzice domnului Dragnea să fie Prim-Ministru va fi modificată. Nu există argumente clare pentru ca acest lucru să se petreacă cu adevărat, mai ales că liderul PSD poate conduce foarte ușor din umbră, fără ca imaginea sa să aibă de suferit în mod direct.

Mai este de precizat și următorul aspect: este pentru prima dată după foarte mulți ani când la conducerea României sunt atâția reprezentanți ai minorităților naționale: Președintele României – sas, șefa DNA și șeful SRI – sași, coordonatorul ISU – sirian, acum și Primul-Ministru va fi tot un reprezentant al unei minorități naționale – tătar.

Sperăm că aceste personaje vor aduce ceva mai multe realizări notabile pentru România decât predecesorii lor.

 

Sevil Shhaideh -propunerea de Prim-Ministru
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *