aplicatie mobil

A fost lansată aplicația de mobil Abuz Alcool.

aplicatie mobil
aplicatie mobil

Recent, în cadrul proiectului Stop abuzului de alcool a fost lansată o aplicație de mobil, ce va putea fi folosită pe telefoanele cu Android. Scopul acestei aplicații este acela de construi o hartă a locurilor în care se vinde alcool către persoane ce nu au împlinit încă 18 ani sau a locurilor în care se consumă alcool de către minori.

Proiectul Stop abuzului de alcool este implementat de către Asociația Evolve în parteneriat cu Asociația Bloggerilor Olteni (AsBO), cu ajutorul programului de responsabilitate socială Heineken pentru Comunități și al CSR Nest. Rolul proiectului este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul abuziv de alcool , acolo unde județul Dolj este pe locurile fruntașe.

Se dorește să se identifice cu exactitate care sunt locurile și care sunt comercianții care vând alcool celor cu vârste sub 18 ani, deși legea le interzice acest lucru, iar pentru identificarea zonelor de risc se va folosi aplicația de mobil. Aceasta va putea fi descărcată gratuit din Google Play și folosită de către utilizatorii de Android. Cei care doresc să ofere o mână de ajutor echipei de proiect pot folosi această aplicație pentru a trimite notificări în situația în care au fost martorii unui eveniment în care sunt implicați minori care cumpără sau care consumă alcool sau chiar dacă sunt martorii unei situați în care o persoană care a consumat alcool s-a urcat beată la volan.

Notificările primite prin intermediul aplicației vor constitui baza unui raport ce va fi transmis autorităților abilitate pentru a se lua măsuri.

Pentru cei care doresc să fie ținuți la curent cu evoluția proiectului și cu activitățile în desfășurare pot consulta periodic site-ul dedicat: www.stopabuzuluidealcool.ro, iar pentru cei interesați de aplicația de mobil pot accesa link-ul de aici

 

A fost lansată aplicația de mobil Abuz alcool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.