Cu toții am auzit despre schimbările climatice. Acestea ne afectează pe toți, indiferent cât de mult conștientizăm acest lucru. Problemele cauzate de aceste schimbări se simt în multe domenii și aspecte ale vieții de zi cu zi.
În multe zone ale planetei accesul la apa potabilă a devenit un deziderat greu de atins. Chiar dacă pentru mulți dintre noi pare greu de crezut – apa potabilă este o resursă din ce în ce mai rară.
Poate ne imaginăm că problema apei potabile este doar una care se regăsește în țările africane, dar chiar și în România există localități unde apa se regăsește mai greu. Una dintre aceste localități este comuna Mischii din județul Dolj. Aici pe timpul verii localnicii trebuie să parcurgă distanțe mari pentru a-și procura apa necesară.
În sprijinul acestora vine și proiectul H2O (water) – Helping to Obtain Water. Această inițiativă este finanțată de către Fundația Coca-Cola, prin The New World Program, în parteneriat cu Global Water Challenge (GWC), și implementat de Asociația CSR Nest și Asociația Today’s Future. Scopul proiectului este de a facilita accesul la apa potabilă a locuitorilor din Mischii.
În acest sens se vor efectua lucrări de forare a patru fântâni de adâncime. Pe lângă construirea acestor fântâni proiectul mai prevede și activități educative. Acestea din urmă vor avea două componente: conștientizarea adulților și educarea copiilor.

H2O– Helping to Obtain Water la Mischii

Aceștia au făcut cunoștință cu Decalogul unui comportament responsabil față de apă:
Schimbă obiceiurile de acasă
Aruncă deșeurile în mod corespunzător
Nu arunca medicamentele la întâmplare
Nu arunca deșeuri menajere în sistemul de canalizare
Economisește apa
Utilizează în mod responsabil plasticul
Implică-te la școală sau la locul de muncă
Implică-te în acțiuni de ecologizare
Schimbarea vine de la tine!
Fii un cetățean implicat!

Despre The New World Program

The New World Program reprezintă un parteneriat între Fundația Coca-Cola și Global Water Challenge, care încurajează participarea societății civile la crearea de soluții inovatoare, incluzive și sustenabile, pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) stabilite de Organizația Națiunilor Unite. De la lansarea sa, în anul 2014, The New World Program a sprijinit 66 de proiecte din 21 de țări din Orientul Mijlociu, Africa și Eurasia.
Fundația Coca-Cola reprezintă divizia globală de acțiuni filantropice a The Coca-Cola Company. De la înființarea sa, în anul 1984, Fundația Coca-Cola a oferit granturi în valoare de peste 1 miliard de dolari, cu scopul de a sprijini inițiative comunitare sustenabile pe întreg globul.
Înființată în anul 2006, Global Water Challenge (GWC) reprezintă o coaliție de organizații de top, care și-au luat angajamentul de a îndeplini obiectivul sustenabil și realizabil de a oferi acces general la apă potabilă provenită din surse sigure și la servicii de igienă (WASH). Până în prezent, prin parteneriatele public-private ale GWC, peste 1 milion de oameni au acces la apă curată.

H2O – Helping to Obtain Water aduce apa la Mischii
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.