Este deja la modă de mult timp să înveți diverse lucruri indiferent de vârstă.

De fapt este chiar unul din motto-urile Uniunii Europene – învățare pe tot parcursul vieții.

Cu toții am participat de-a lungul timpului la diferite cursuri – extracurriculare, fie că este vorba de meditațiile la muzică, dans sau chiar practicarea unui sport. Indiferent de alegerile făcute, de noi sau de părinți, rolul acestor cursuri era acela de a ne ajuta să ne dezvoltăm anumite aptitudini.

Deși poate nu mai suntem copii tot este recomandat să își continui activitatea de învățare. Acest lucru îți ține creierul activ și te poate ajuta să-ți găsești noi hobby-uri și/sau pasiuni.

Ocuparea timpului liber cu activități dinamice din punct de vedere mental ne crează o senzație de mulțumire de sine. Aceasta la rândul ei ne oferă alternativa la cotidian, la ieșirea din rutină. Cine își poate dori o viață monotonă într-o societate dinamică?

Multă lume din societatea actuală se plânge de lipsa timpului. Dar este nevoie de ceva mai multă voință să îți creezi propriul program după ce ai terminat lucrul la job sau cursurile de la facultate. Este important să-ți găsești o activitate plăcută care să te relaxeze și să-ți dea satisfacții.

O astfel de activitate ar putea fi una care să-ți pună în valoare și simțul estetic și puterea creativă. O varinată poate fi pictura sau desenul.

Sau te poți apuca de creare de site-uri web sau de propriile aplicații.

Poate părea dificil să îți poți crea propriul site-ul site web spre exemplu, mai ales pentru o persoană care nu provine dintr-un domeniu conex.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a soft-urilor posibilitatea creării unui site nu mai pare chiar atât de iluzorie.

Evident că îți poți căuta câteva tutoriale după care te poți apuca de lucru pe o platformă gratuită și să-ți dezvolți propriul site web. Aceasta este calea ușoară. Dar dacă începe să-ți placă acest lucru și vrei să mergi mai departe și să aprofundezi trebuie să faci totuși niște cursuri.

Școala Informală

O astfel de oportunitate o oferă și cei care au organizat Școala Informală. În cadrul acesteia poți învăța care sunt primii pași în crearea și dezvoltarea unor site-uri sau crearea părții de front-end a unei aplicații. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul, l-am putea defini ca fiind partea vizibilă a unui site/aplicații web. Este ceea ce vedem atunci când intrăm pe un site/aplicație, partea vizibilă pentru orice utilizator al ei.

Școala Informală
Școala Informală

Cursurile se adresează și celor care vor să treacă la nivelul următor, cel al reconversiei profesionale.

Cunoaște deja că în domeniul IT se câștigă bine. Domeniul IT are un deficit masiv de forță de muncă. Adică există mai multe locuri de muncă decât candidați dispuși să ocupe aceste posturi.

Un segment al domeniului IT este reprezentat de catre web-design. De către cei care crează interfețele grafice ale aplicațiilor web.

Dacă ești într-una din aceste două situații: de căutare a unui hobby sau de căutare a unui loc de muncă mai bine plătit, Școala Informală reprezintă soluția de început.

Pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul Școlii Informale.

Pentru cei care au blog și sunt interesați de concursuri pot consulta blogul lui Damian pentru mai multe detalii.

Școala Informală – curs de front-end
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *