Tenet

Fusăi la TENET. După o lungă perioadă în care nici nu m-am apropiat de o sală de cinema, am fost la film. Un fim destul de robust pentru Hollywoodul de astăzi.  Este primul film pe care l-am văzut la cinema la care am stat atent din primul minut. 

Tenet
Tenet

Câteva idei despre film

Acțiunea este destul de solid construită și pe alocuri întortocheată. Personajul principal pentru prima dată după foarte mult timp nu pare complet din altă poveste. Este destul de greu să identificăm un alt exemplu de protagonist din filmele de acțiune care să nu pară că este luat din benzile desenate sau că are replici demne de filmele cu proști. Știu că poate asta sună puțin ciudat. În ultimii ani ajunsesem efectiv să nu mai am nicio pretenție de la filmele de acțiune. Majoritatea filmelor din această categorie în ultimii ani încercau să pară un fel de struțo-cămilă. Aveam personaje eroi care erau cel puțin demenți sau care căutau răzbunare. 

Ei bine de această dată nu este vorba de așa ceva. TENET, pentru că așa se numește și personajul principal, este exact genul de personaj pe care l-ai vedea într-o astfel de poveste.  În plus nici personajele secundare nu par deloc rupte din alt film, ba din contră. Fiecare dintre personaje își joacă replicile exact atât cât trebuie. Nu trebuie să te aștepți când vezi acest film la replici spumoase, personaje pe care să le îndrăgești și la care să vizezi, ci trebuie să fi atent la poveste. 

Exact, povestea este cea care trebuie urmărită destul de atent. Pe alocuri dacă nu ești obișnuit cu teoriile întoarcerii în timp și cu anumite noțiuni de fizică, o să ai impresia că ți se vor înnoda creierii. 

Una peste alta TENET este un film pe care să-l vezi dacă ești un cinefil adevărat, fie că ești sau nu fanul genului.  TENET îți va lăsa de câteva ori pe parcurs anumite semne de întrebare. Cel mai probabil te vei duce destul de repede la Google să cauți ceva informații despre noțiuni ca: indici bursieri, teorii legate de fire temporare etc. 

O să mă opresc aici cu comentariile și aștept și opinia voastră legată de acest film în secțiunea de comentarii. Pentru cei din Craiova filmul poate fi urmărit în sălile  Inspire Cinema.

Tenet filmul care îți dă de gândit
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.